Σε φιλικό κλίμα η επίσκεψη του Σέρβου Υπ.Εξ. στην αλβανική πρωτεύουσα, συνάντηση με την σερβική μειονότητα της χώρα ~ Βορειοηπειρωτικά

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Σε φιλικό κλίμα η επίσκεψη του Σέρβου Υπ.Εξ. στην αλβανική πρωτεύουσα, συνάντηση με την σερβική μειονότητα της χώρα

Σε φιλικό κλίμα εκτυλίσσεται η επίσκεψη του Σέρβου υπουργού Εξωτερικών Ιβάν Μρκιτς στην αλβανική πρωτεύουσα, παρά τις διαμαρτυρίες των μελών του εθνικιστικού κόμματος "Ερυθρόμαυρη Συμμαχία", που παρατάσσονται μπροστά από κάθε γραφείο, όπου διεξάγονται οι συναντήσεις του με την αλβανική πολιτική ηγεσία.

 "Οι σχέσεις μας έχουν βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια και θα πρέπει να αναπτυχθούν σε μια πιο δυναμική, ανοιχτή και ειλικρινής βάση" δήλωσε ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αλβανό ομόλογό του Έντμοντ Παναρίτι.

 Αναφερόμενος στους Αλβανούς που ζουν στη νότια Σερβία, ο κ. Παναρίτι είπε ότι "αξίζουν να αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα". Ο κ. Μρκιτς, σκοπός της επίσκεψης του οποίου είναι η περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων Βελιγραδίου - Τιράνων, σημείωσε από την πλευρά του πως "η νέα κυβέρνηση της Σερβίας είναι αποφασισμένη να ενισχύσει τις σχέσεις με την Αλβανία", ενώ πρόσθεσε: "Οι χώρες μας πρέπει να ξεπεράσουν τα προβλήματα του παρελθόντος και να βρούμε τα σημεία που ενώνουν".

 Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας συναντήθηκε και με μέλη της σερβικής μειονότητας, στη Σκόδρα, στα βόρεια της χώρας. 
[Megatv.com]