Κρητικός μετανάστευσε στην... Αλβανία! ~ Βορειοηπειρωτικά

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Κρητικός μετανάστευσε στην... Αλβανία!

Όλοι ξέραμε έως σήμερα τους Αλβανούς ως οικονομικούς μετανάστες που αναζητώντας μια καλύτερη τύχη έρχονταν να εργαστούν στη χώρα μας. Εξαιτίας όμως της βαθιάς οικονομικής κρίσης οι ρόλοι όμως φαίνεται ότι σιγά-σιγά αντιστρέφονται Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του κ. Δημήτρη Βρεττού από τα Χανιά, ο οποίος είναι αρχιμάγειρας και στα 55 του χρόνια αναγκάστηκε να φύγει μετανάστης στην Αλβανία τον περασμένο χειμώνα για να εργαστεί σε τουριστική μονάδα στους Αγίους Σαράντα.

Ο κ. Βρεττός δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την διαμονή και τι συνθήκες εργασίας του στην Αλβανία. Όπως εξηγεί στη Νέα Τηλεόραση ενώ στην Αλβανία οι μισθοί των ανειδίκευτων εργατών είναι στα 150 Ευρώ, ωστόσο υπάρχει μεγάλη ανάγκη από εξειδικευμένα στελέχη σε διάφορους τομείς, όπως και στον τομέα του τουρισμού - επισιστισμού.

Έτσι ο μισθός του κ. Βρεττού στην Αλβανία ήταν αντίστοιχος των μισθών που λάμβαναν οι αρχιμάγειροι στην Ελλάδα προ της οικονομικής κρίσης.

Όπως τέλος σημειώνει ο Χανιώτης αρχιμάγειρας, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε στην Αλβανία ήταν αυτό που αντιμετωπίζουν οι οικονομικοί μετανάστες σε όλο τον κόσμο: Η νοσταλγία για την πατρίδα και την οικογένεια του.

prismanews.gr 

2 σχόλια:

makari o anthropos na min pesasi afta pou perasame emis!!

Eσύ είσαι Βοριοηπειρώτης δεν μπλέκουμε του Β. με αποβράσματα