ΗΠΑ: Εκδηλώσεις στην Ομογένεια για την 28η Οκτωβρίου ~ Βορειοηπειρωτικά

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΗΠΑ: Εκδηλώσεις στην Ομογένεια για την 28η Οκτωβρίου

Σχολεία και φορείς της ελληνοαμερικανικής κοινότητας διοργανώνουν εκδηλώσεις για να τιμηθεί η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.
Ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χρίστος Παναγόπουλος, συμμετείχε στην εκδήλωση μνήμης των θυμάτων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και στελεχών ομογενειακών οργανισμών.
Κατά την εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε το «Oxi Day Foundation» και πραγματοποιήθηκε στο μνημείο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ουάσιγκτον, απονεμήθηκαν τα βραβεία Greatest Generation προς τιμήν των Ελληνοαμερικανών βετεράνων.
Σε χαιρετισμό του, ο κ. Παναγόπουλος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή του ελληνικού λαού στον επικό αγώνα κατά των δυνάμεων του Άξονα, που έτυχε καθολικής αναγνώρισης, όπως επισήμανε, τονίζοντας ότι ο ρόλος της Ελλάδας στη νίκη για την ελευθερία και τη δημοκρατία αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στη σύγχρονη ιστορία της, καθώς και σημείο αναφοράς σε διεθνές επίπεδο.
Ο Έλληνας πρέσβης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο κοιμητήριο Άρλινγκτον, τιμώντας τους ήρωες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Στη Νέα Υόρκη, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων θα τελέσει δοξολογία στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια την ερχόμενη Κυριακή και στη συνέχεια θα γίνει παρέλαση από το χώρο της εκκλησίας μέχρι το οίκημα της Ομοσπονδίας.
Επίσης, την επέτειο του «Όχι» θα τιμήσει με δική της εκδήλωση η Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία Αμερικής, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής, στην Αστόρια.

agelioforos.gr