Οι Χιμαριώτες γιόρτασαν την 100η επέτειο της απελευθέρωσης από τους Τούρκους! [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ] ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Οι Χιμαριώτες γιόρτασαν την 100η επέτειο της απελευθέρωσης από τους Τούρκους! [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ]

Παρουσία πολλών επισήμων αλλά και πλήθος κόσμου οι Χιμαριώτες γιόρτασαν την 100η επέτειο της απελευθέρωσής τους από τον τουρκικό ζυγό και παράλληλα τίμησαν και τους ήρωες του ‘40. 
  
Τί κι αν ο καιρός ήταν βροχερός οι Χιμαριώτες δεν πτοήθηκαν κι έδωσαν μαζικά το παρών στην εκδήλωση για την 100η επέτειο της απελευθέρωσης της Χιμάρας από τους Τούρκους που γιορτάστηκε με τη δέουσα λαμπρότητα.
Μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και δοξολογία για τους πεσόντες του 1912 και του 1940. 
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος παραρτήματος Ομόνοιας Χιμάρας, κ. Νικόλαος Μπρίγκος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του νομού Άρτας κ. Γεώργιος Στύλιος καθώς και η πρόεδρος της Ένωσης Χιμαριωτών κ. Μαρία Μπολάνου. Ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η ομιλία του μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημήτριου ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων την αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα της περιοχής!
Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές του ελληνικού σχολείου της Χιμάρας.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης σύσσωμοι οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν προς το ηρωικό σπίτι του Στρατηγού Σπυρομήλιου όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων.
Στεφάνια κατέθεσαν οι: Γεώργιος Στύλιος, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αρτας  Χρύσανθος Σιχλιμοίρης εκ μέρους της ΣΦΕΒΑ Ιωαννίνων, Νικόλαος Μπρίγκος, πρόεδρος του παραρτήματος της Ομόνοιας στην Χιμάρα, Λάμπης Παντέχης, εκ μέρους του ΚΕΑΔ, Ηρώδης Νταλιάνης, έπαρχος Λιβαδειάς, Ηλέκτρα Κίκη, Πρόεδρος  Ομοσπονδίας Άνω Δερόπολης «Οι Σελλοί», Μαρία Μπολάνου, Πρόεδρος της Ένωσης Χιμαριωτών, Αντρέας Μαρτίνος, μέλος του Δ.Σ. της Αδελφότητας Δρυμαδιωτών καθώς και η δασκάλα του ελληνικού σχολείου της Χιμάρας, Στέλλα Πάνου.
Στην συνέχεια οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και αμέσως μετά κατευθύνθηκαν προς το σχολείο της Χιμάρας όπου παρατέθηκε μπουφές με γλυκίσματα και αναψυκτικά από τον πρόεδρο της Ομόνοιας Χιμάρας κ. Νικόλαο Μπρίγκο.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση…


από: www.aftonomi.gr