Η Ελληνική "INTRALOT" μηνύει τον Υπουργό Οικονομικών της Αλβανίας ~ Βορειοηπειρωτικά

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ελληνική "INTRALOT" μηνύει τον Υπουργό Οικονομικών της Αλβανίας

Ο Υπουργός Οικονομικών της Αλβανίας Ridvan Bode
Η Ελληνική εταιρεία τυχερών παιχνιδιών "INTRALOT", στέλνει στα δικαστήρια τον Υπουργό Οικονομικών της Αλβανίας, Ριντβάν Μπόντε.

Η εταιρεία, όπως είχαμε δημοσιοποιήσει, μέσω των εκπροσώπων της είχε εκφράσει την αμφιβολία για "προκαθορισμένο νικητή" της άδειας του Εθνικού Λαχείου της Αλβανίας. Μέσω της μηνύσεως ζητεί από το δικαστήριο να υποχρεώσει το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας, να διαθέσει όλα τα επίσημα έγγραφα σχετικά με τις διαδικασίες που ακολούθησε για την επιλογή των κριτηρίων αξιολόγησης για την έκδοση άδειας.

Η «INTRALOT» ήταν μία από τις εταιρείες που ενδιαφέρθηκαν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για την άδεια του Εθνικού Λαχείου. Στις 15 Ιουνίου η "INTRALOT" έστειλε ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Μπερίσα και του Υπουργού Οικονομικών, Μπόντε, υποστηρίζοντας ότι τα κριτήρια που καθορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών ήταν "φωτογραφικά" και ότι η διαδικασία δεν επέφερε κέρδη στο ίδιο το Αλβανικό κράτος. Η Ελληνική εταιρεία που ανήκει στον όμιλο "ΙΝΤΡΑΚΟΜ" απαιτεί αλλαγή των κριτηρίων επιλογής και της διαδικασίας υποβολής προσφορών.