Τουρκία: Απαγορεύθηκε ρωσικό ντοκιμαντέρ που λέει ότι οι Τούρκοι οπισθοδρόμησαν τον κόσμο με την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης ~ Βορειοηπειρωτικά

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Τουρκία: Απαγορεύθηκε ρωσικό ντοκιμαντέρ που λέει ότι οι Τούρκοι οπισθοδρόμησαν τον κόσμο με την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης


...με τίτλο «Η κατάρα της Τουρκίας» 

- Χαρακτηρίστηκε ως εξτρεμιστικό!


Ρωσικό δικαστήριο καθόρισε ως εξτρεμιστικό το ρωσικό ντοκιμαντέρ «Κατάρα της Τουρκίας» και ότι προσβάλει το Ισλάμ και τους Τούρκους.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας του ντοκιμαντέρ – το οποίο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο- θα τεθεί σε ισχύ σε ένα μήνα μετά την επικύρωση της απόφασης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας.
Ο εισαγγελέας Ντενίς Αβντέγιεφ ζήτησε την απαγόρευση του ντοκιμαντέρ και ζήτησε να μπει στον κατάλογο των εξτρεμιστικών ταινιών και να ενημερωθεί το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Δικαιοσύνης στη Ρωσία.
Τι αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ
Στο ντοκιμαντέρ αναφέρεται ότι «η Οθωμανική Αυτοκρατορία κατέστρεψε τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, έφερε αρνητικές επιπτώσεις στη Ρωσία και σε όλους τους λαούς του κόσμου» και αυτό το γεγονός προσπάθησαν να το κοινοποιήσουν σε μεγάλο αριθμό Ρώσων πολιτών που έκανε τις διακοπές τους στην Τουρκία.
Στην ταινία αναφέρεται επί λέξει:
« Κάθε χρόνο περίπου 3 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες πηγαίνουν για διακοπές στην Τουρκία και δαπανούν τεράστια χρηματικά ποσά. Στη συνέχεια τα χρήματα αυτά τα χρησιμοποιούν οι Τούρκοι, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στις πόλεις της χώρας μας!».
Στο ντοκιμαντέρ αναφέρεται ότι ο γάμος των χριστιανών με αλλόθρησκους είναι αμαρτία και υποστηρίζουν ότι οι Τούρκοι είναι αυτοί που έσφαξαν τους ιερείς και εισέβαλαν στην Αγία Σοφία, την οποία μετέτρεψαν σε τζαμί, αναφέρει, μεταξύ άλλων, το τούρκικο δημοσίευμα.

από:The Hellenic Information Team