Ο αλβανικός εθνικισμός του Nikoll Marku στους Ορθόδοξους Αλβανούς ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ο αλβανικός εθνικισμός του Nikoll Marku στους Ορθόδοξους Αλβανούς

Ουστ!
 Με ανακοίνωση στον αλβανικό Τύπο, ο Αλβανός ορθόδοξος κληρικός (ψευτο-παπάς) Nikoll Marku, που η υπόστασή του αμφισβητείται από την επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, καταφέρεται κατά του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου.

Ο Marku κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο, τον οποίο αποκαλεί με το εγκόσμιο επίθετό του ‘Γιαννουλάτος’ για εθνικισμό και ελληνικό σοβινισμό.

Ο Marku, ο οποίος φέρεται να υποστηρίζεται από εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας, αναπτύσσοντας το βιογραφικό του, στο τέλος θα τονίσει ότι «σύντομα θα οργανώσουμε ένα Συμπόσιο με θέμα « Η απελευθέρωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας από τον Ελληνισμό και η οργάνωσή της με βάση την Αλβανία».

Ο αλβανός παπάς θα επισημάνει ότι στο συνέδριο αυτό οι Αλβανοί Ορθόδοξοι θα ενισχύσουν τους αλβανικούς δεσμούς και θα κάψουν κάθε συμφωνία που τους συνδέει με τους Ορθόδοξους Έλληνες σοβινιστές.

Και για αυτό δίνει την ημερομηνία της 28ης Νοεμβρίου στον ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα.

Το δημοσίευμα υπογράφεται ως εξής:
«Επιτροπή για την προστασία του έθνους της Αλβανίας
Ανεξαρτησία της Ορθοδόξου Εκκλησίας
Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Παναγίας στο Ελμπασάν
Από τον Nikoll Marku»
--

3 σχόλια:

oxi orthodoksos klirikos,alla o AYTOAPOKALOUMENOS orthodoksos klirikos kai ayto giati pote den xristike iereas apo kamia ekklisiastikh arxh pou8ena ston kosmo!
ebale ena raso kai kapote to 1997 stis anataraxes ths albanias xeri xeri me kapoious symorites ekane katalipsi sthn ekklisia tou elbasan opou ginete logos sto arthro!
prosexte th grafete giati nwmizei kaneis oti ontos einai papas o tipos...

Τα έχουμε γράψει επανειλημμένα τα καμώματα του ψευτο-παπά Marku http://borioipirotika.blogspot.gr/2012/08/nikolla-marku.html