Αυτοδιάθεση: «Η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο παράγοντες του ενιαίου έθνους» ~ Βορειοηπειρωτικά

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Αυτοδιάθεση: «Η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο παράγοντες του ενιαίου έθνους»

Ο ηγέτης του κινήματος «Αυτοδιάθεση», Αλμπίν Κούρτι, δήλωσε ότι η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να αναπτύξουν κοινή πολιτική για το αλβανικό έθνος.
Σύμφωνα με τον ίδιο τα Τίρανα και η Πρίστινα έχουν υποχρέωση μιας στενής συνεργασίας μεταξύ τους και τον συντονισμό κοινών πολιτικών για τους Αλβανούς που ζουν σε άλλες χώρες της περιοχής, ώστε να ενοποιηθεί το αλβανικό έθνος των Βαλκανίων, αναφέρει η εφημερίδα Koha Ditore.
“Τα κράτη της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου πρέπει να ενωθούν και να βοηθήσουν με την υποστήριξή τους τους Αλβανούς της Κοιλάδας του Πρέσεβο στην Σερβία, πάση θυσία. Δεν βελτιώνεται η κατάσταση των Αλβανών στην Κοιλάδα του Πρέσεβο χωρίς διαπραγματεύσεις με τη Σερβία. Χρειαζόμαστε κοινή εθνική γραμμή και όχι διάλογο με τους εχθρούς», δήλωσε ο Κούρτι στην εφημερίδα ‘Ιλλυρία’, η οποία εκδίδεται στη Νέα Υόρκη.
Αναφερόμενος για τους Αλβανούς που κατοικούν στην πΓΔΜ, το Μαυροβούνιο και σε άλλες χώρες, ο Κούρτι τόνισε ότι οι Αλβανοί λόγω των ιστορικών γεγονότων του παρελθόντος παραμένουν άδικα στη βούληση της αλβανικής εξωτερικής πολιτικής, ενώ πρέπει να έχουν συνεχή υποστήριξη και φροντίδα από την Αλβανία.
 
defencenet.gr