Του ανδρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται... ~ Βορειοηπειρωτικά

Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

Του ανδρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται...

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων της Χειμάρρας το μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του. Στην επιμνημόσυνη δέση που πραγματοποίησε ο π. Ευθήμιος, εκτός των συγγενών και φίλων της οικογένειας συμμετείχαν περίπου 100 άτομα από άλλες περιοχές της Βορείου Ηπείρου και την Ελλάδα που ήρθαν να τιμήσουν τη μνήμη του εθνομάρτυρα.
Από πλευράς επισήμων, παραβρέθηκε ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Μπολάνος, σύσσωμο το προεδρείο του κόμματος ΕΕΜΜ-MEGA με τον πρόεδρο κ. Χρήστο Κίτσο, αντιπροσωπεία της Χρήσης Αυγής Ιωαννίνων με τον βουλευτή κ. Χρήστο Παππά,
αντιπροσωπεία της ΣΦΕΒΑ, αντιπροσωπεία της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών, οι πολιτευτές της Ν.Δ. Ευγένιος Χαιτίδης και Αλέξανδρος Αναγνώστης κ.α.
Στον τάφο, εκ’ μέρους της οικογένειας ο κ. Μόντη Κολίλας συγκίνησε με την εξαιρετική ομιλία του που δεν στάθηκε μόνο στις ευχαριστίες προς τους παρευρισκόμενος, «δεν περιμένουμε δικαιοσύνη από τα αλβανικά δικαστήρια που θέλει να κουκουλώσει το θέμα ως τροχαίο, η δικαίωση για το παιδί μας που έγινε παιδί όλου του ελληνισμού, θα έρθει όταν όλοι εμείς αγωνιζόμαστε για τα ιδανικά που μαρτύρησε ο Αριστοτέλης, δηλαδή για τη γλώσσα και όλα τα δίκαια του ελληνισμού…» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κολίλας ενώ δεν έλειψαν από την ομιλία του και οι αιχμές για κάποιους που θέλουν να σβήσουν τη μνήμη του Αριστοτέλη.
Αμέσως μετά έγινε κατάθεση στεφάνων, στη διάρκεια της οποίας μίλησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Παππάς επικεντρώθηκε στο σύνθημα «του ανδρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δε λογιέται» που είναι χαραγμένο στον τάφο του Αριστοτέλη, είπε πως δεν υπάρχει βόρειος και νότιος Ήπειρος αλλα μία και ενιαία και εξέφρασα την αγανάκτηση του για τον τρόπο που η ελληνική πολιτεία αντιμετωπίζει αυτό το κομμάτι του ελληνισμού. Άξιες αναφοράς είναι και κάποιες αντιδράσεις για το γεγονός ότι τα μέλη της Χρησής Αυγής δεν κρατούσαν κάποια ελληνική σημαία αλλά του κόμματος τους, «το έκαναν και αυτοί σαν τους κομουνιστές, που κρατούν μόνο κόκκινες σημαίες» ακούστηκε να λέει κάποια κοπέλα. Πάντως με την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απέσπασε παρατεταμένο χειροκρότημα.
Η λυτή αυτή εκδήλωση έκλεισε με τον εθνικό ύμνο.

Διαβάστε περισσότερα στο borioipirotis.blogspot.gr

1 σχόλια:

Ο Γεώργιος Παπασημάκης για την δολοφονία του συνέλληνα Βορειηπειρώτη απο αλβανούς στη Χειμάρα οι οποίοι στην κυριολεξία τον διάμελησαν χτυπώντας τον αλλεπάλληλα με το αυτοκίνητο τους, για την άνανδρη επίθεση και απόπειρα δολοφονίας ενήλικων αλβανών σεσημασμένων κακοποιων κατά ανήλικων ελληνόπουλων και γενικότερα για το φλέγον θέμα της αλβανικής τρομοκρατίας κατά του Ελληνισμού.
http://www.youtube.com/watch?v=XEvDOdzV8mM