Αλβανία: Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για Θαλάσσια Σύνορα με Ελλάδα ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Αλβανία: Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για Θαλάσσια Σύνορα με Ελλάδα


Το Δημοκρατικό Κόμμα με ένα δελτίο τύπου, αντέδρασε στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η η κυβέρνηση διαπραγματεύεται μυστικά με την Ελλάδα στην οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων.

Ο πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα, επιτέθηκε κατά του Σοσιαλιστή Ράμα και του ηγέτη της Κόκκινης –Μαύρης Συμμαχίας, Σπαχίου, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν προσωπικά συμφέροντα αλλά εθνικά συμφέροντα.

«Αυτοί οι δύο ‘σαμιαίοι’ απειλούν ότι θα ζητήσουν δημοψήφισμα για τη Συμφωνία της Θάλασσας, ενώ το Σύνταγμα της χώρας δεν επιτρέπει δημοψηφίσματα για αντεγκλήσεις με αντεθνικό περιεχόμενο», αναφέρει η δήλωση.

Ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος – DP, δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί περί μυστικών διαπραγματεύσεων είναι αναληθείς. Πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν θα υπάρξουν αποφάσεις αντίθετες προς το Συνταγματικό Δικαστήριο για τη Συμφωνία του 2009.

Σοσιαλιστικό Κόμμα: ‘τα θαλάσσια σύνορα πωλούνται μυστικά στην Ελλάδα- να παρέμβει ο Νισάνι’

Σε ανακοίνωσή του, εξάλλου, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα αναφέρει τα εξής:
«Ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, με πλήρη μυστικότητα προσπαθεί να ολοκληρώσει μια νέα συμφωνία με γειτονικές χώρες για τα θαλάσσια σύνορα, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί, ακόμη, οι νομικές κυρώσεις από την προηγούμενη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα στο Στενά στης Κέρκυρας», αναφέρει ο αναπληρωτής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σαϊμίρ Ταχίρι και συνεχίζει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας αγνοώντας μια σειρά συνταγματικών θεσμών και δικαστικών αποφάσεων ενεργεί στο απόλυτο σκοτάδι, χωρίς διαφάνεια, για μια συμφωνία στα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας- σύμφωνα με την εφημερίδα Shekulli.

--