Αρβανιτόπουλος: Θα ενισχυθεί η εκπαίδευση των ελληνοπαίδων του εξωτερικού ~ Βορειοηπειρωτικά

Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

Αρβανιτόπουλος: Θα ενισχυθεί η εκπαίδευση των ελληνοπαίδων του εξωτερικού

Με τα Ελληνικά σχολεία της Μειονότητας στην Αλβανία τι θα γίνει κύριε Υπουργέ;;;

«Το φθινόπωρο, η εκπαίδευση των ελληνοπαίδων του εξωτερικού θα ενισχυθεί αποφασιστικά και σε όλα τα επίπεδα από την Πρωτοβάθμια έως την Ανώτατη Εκπαίδευση».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη, με την οποία καταγγέλλει ότι τα ελληνικά λύκεια της Γερμανίας δεν δέχονται μεταγραφές μαθητών για το νέο σχολικό έτος και ότι είναι σε απόγνωση οι ομογενείς.

Ο υπουργός προσθέτει ότι καταβάλλεται η μέγιστη προσπάθεια για την ενίσχυση όλων των βαθμίδων της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης, με στόχο την προαγωγή της Ελληνικής παιδείας και του πολιτισμού στο εξωτερικό και τη διατήρηση των δεσμών της Ομογένειας με την Ελλάδα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης έχει καταγγείλει ως εντελώς ανάλγητη την πολιτική του Ν. 4027/2011 (σ.σ. τροποποιήθηκε και αυτός με το νομοσχέδιο του κ. Αρβανιτόπουλου) διότι προέβλεπε «το σταδιακό κλείσιμο των ελληνικών λυκείων της Γερμανίας και άμεσα την πλήρη απαγόρευση των μεταγραφών από τη νέα σχολική χρονιά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ