Πέρασε η "γραμμή" Σαμαρά - Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης νέος γραμματέας της ΝΔ ~ Βορειοηπειρωτικά

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Πέρασε η "γραμμή" Σαμαρά - Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης νέος γραμματέας της ΝΔ

Το πρώτο εσωκομματικό τεστ μπροστά στα νέα μέτρα

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο οποίος επικράτησε με 301 ψήφους έναντι 186 του Νικήτα Κακλαμάνη. Ο τρίτος υποψήφιος Θεοφάνης Λαμπρόπουλος, έλαβε 13 ψήφους.
Νωρίτερα στην ομιλία του για την εκλογή νέου γραμματέα του κόμματος ο Πρωθυπουργός ζήτησε αναδιοργάνωση του κόμματος. «Ο νέος γραμματέας θα οργώσει τη χώρα από άκρη σε άκρη» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι θεωρεί κύριο αντίπαλο της κυβερνησης αλλά και της χώρας συνολικά το «λόμπι της δραχμής».

Σε δήλωσή του ο κ. Κεφαλογιάννης είπε ότι «το μήνυμα σήμερα είναι μήνυμα ενότητας της παράταξης. Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα και να βοηθήσουμε την κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά να αλλάξει την Ελλάδα. Η ΝΔ είναι μεγάλη παράταξη έρχεται από μακρυά και πηγαίνει πολύ μακρυά».
Σημείωσε, επίσης, ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήταν σε επαφή με τον κ. Κακλαμάνη και προσέθεσε ότι θα έχουν συνεργασία και στη συνέχεια.
Από την κούρσα είχε αποσυρθεί την τελευταία στιγμή ο επικεφαλής του τομέα συνδικαλιστικού του κόμματος, Φίλιππος Ταυρής, μετά τον ορισμό του ως επικεφαλής των διαδικασιών για το επερχόμενο συνέδριο του κόμματος.
Ο κ. Κακλαμάνης είχε καταγγείλει παρασκηνιακές κινήσεις από «κομματικοδίαιτους που παριστάνουν τους ''σαμαροφύλακες''», ενώ επανήλθε την παραμονή της εκλογής, κάνοντας λόγο για για παρεμβάσεις στελεχών της Λεωφόρου Συγγρού εναντίον της υποψηφιότητας του.
Από την πλευρά του, ο κ. Κεφαλογιάννης, είχε αναφέρει πως «σε κάθε εκλογική αναμέτρηση σε κάθε δημοκρατική διαδικασία υπάρχει προτίμηση των στελεχών για κάποια πρόσωπα για κάποιες θέσεις».
Ομιλία Σαμαρά
Με την ομιλία του Αντώνη Σαμάρα ξεκίνησε η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ στα γραφεία της επί της Λεωφόρου  Συγγρού για την ανάδειξη του νέου γραμματέα του κόμματος.
«Εμάς εμπιστεύθηκε ο λαός την τελευταία ευκαιρία για να βγούμε από το χάος» τόνισε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι: «είμαστε η παράταξη για τα δύσκολα και τις μεγάλες αποφάσεις». 
Ο κ. Σαμαράς, μίλησε και για την ανάγκη κομματικής ανασυγκρότησης, τονίζοντας: «Οφείλουμε να μην ξεχνάμε την πολιτική δύναμη που μας έδωσε τη νίκη και είναι το κόμμα μας. Δεν πρέπει να χάσουμε την επαφή με την κοινωνία και γι' αυτό χρειαζόμαστε το κόμμα.  Πρέπει να το αναδιοργανώσουμε, να εκλέξουμε το νέο γραμματέα και να αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας, αφού άλλαξαν τα καθήκοντα και οι προτεραιότητές μας. Χρειαζόμαστε νέο γραμματέα που θα αναδιατάξει τις κομματικές οργανώσεις και θα προετοιμάσει το κόμμα για το συνέδριο που θα είναι μεγίστης σημασίας».

Μιλώντας για το πρόσφατο ταξίδι σε Βερολίνο και Παρίσι είπε: «Αλλάξαμε το κλίμα στην Ευρώπη που είναι η πρώτη προϋπόθεση για να παραμείνουμε στο ευρώ.  Αν θέλουμε να υπάρξει ανάκαμψη πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ και να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία. Η αξιοπιστία μας έχει πέσει στο μηδέν. Ανακτήσαμε ένα μέρος της αξιοπιστίας μας και είπαμε στην ηγεσία της Ευρώπης ότι χρειαζόμαστε ανάκαμψη. Ζητήσαμε να σταματήσουν οι τοξικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας».

«Μόλις βγούμε από τον κυκεώνα της κρίσης πρέπει να κάνουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο κ. Σαμαράς. 

Πρέπει να αποφύγουμε την επιστροφή στην δραχμή, είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι αντίπαλος της χώρας και της παράταξης είναι το λόμπυ της δραχμής. 

Σαμαράς :Αυτό θα είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων

Τόνισε την ανάγκη να ληφθούν τα επώδυνα μέτρα των 11,5 δισ., υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι «αυτό το πακέτο θα είναι το τελευταίο». Δήλωσε ότι είναι απαραίτητο για να πάρει η Ελλάδα την επόμενη δόση του δανείου που θα πάει όλο στο εσωτερικό της χώρας για να κινηθεί η οικονομία και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «αν όλα πάνε καλά σε δύο χρόνια η Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετικά και σύντομα θα κινείται με ρυθμούς ανάπτυξης εντυπωσιακούς. Δίπλα στο λόμπυ της δραχμής δημιουργείται και το δικό μας λόμπυ που θέλει να πετύχει η Ελλάδα τους στόχους της, αυτές τις συμμαχίες οικοδομούμε».

Ο ίδιος συμπλήρωσε : «Υποσχεθήκαμε να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη. Θα χτυπηθεί ανελέητα και η φοροδιαφυγή και η γραφειοκρατία που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη. Αυτή είναι η πεμπτουσία της στρατηγικής μας. Κάποιοι υποστήριξαν ότι
θα έπρεπε να οδηγήσουμε τα πράγματα σε αδιέξοδο. Αυτό δεν θα ενίσχυε την διαπραγματευτική θέση της χώρας, αλλά θα ευνοούσε εκείνους που ήθελαν την χώρα εκτός ευρώ. Όσοι υποστήριζαν εντός Ελλάδας ότι έπρεπε να αθετήσουμε τις
δεσμεύσεις μας παίζουν το παιχνίδι των εκτός Ευρώπης. Κάποιοι ήθελαν την χώρα σε ρόλο Ιφιγένειας. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά». 

Ο κ. Σαμαράς έδωσε επίσης έμφαση στα ζητήματα καθημερινότητας με πρώτο την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

«Η επιχείρηση Ξένιος Δίας άρχισε να αλλάζει την εικόνα στο κέντρο των πόλεων. Σύντομα η Ελλάδα θα ξαναγίνει ασφαλής
χώρα», σημείωσε. Μίλησε, επίσης, για την ανάγκη αποκατάστασης της κοινωνικής δικαιοσύνης με την εξάλειψη των προνομίων ορισμένων κοινωνικών ομάδων και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, τονίζοντας ότι «η αίσθηση δικαίου σφυρηλατεί την
κοινωνική ενότητα».

Αναφέρθηκε, ακόμα, στα γεωστρατηγικά θέματα υποστηρίζοντας ότι «τώρα που φλέγεται η Συρία, η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι το προπύργιο της Ευρώπης στην περιοχή, τους λέμε ότι δεν μπορούν να αφήσουν την Ελλάδα αβοήθητη».

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργός ξεκίνησε η διαδικασία για την εκλογή νέου γραμματέα μεταξύ τριών υποψηφίων του Νίκητα Κακλαμάνη, του Μανώλη Κεφαλογιάννη και του Θεοδόση Λαμπρόπουλου, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΤΑ ΝΕΑ