Όσοι περίμεναν από τη ΝΔ την επαναφορά της δεύτερης σύνταξης, να αλλάξουν πλευρό... ~ Βορειοηπειρωτικά

Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

Όσοι περίμεναν από τη ΝΔ την επαναφορά της δεύτερης σύνταξης, να αλλάξουν πλευρό...

Να, τόσο θα κόψουμε...
Μπορεί η χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργού Εργασίας για διακοπή συντάξεων του ΟΓΑ, να μην αφορούσαν τις ήδη κουτσορεμένες συντάξεις των Βορειοηπειρωτών. Ωστόσο κάποιες προεκλογικές φωνές, που βεβαίως-βεβαίως δεν προήλθαν από επίσημα χείλη, αλλά από κομματικοποιημένους Β/ηπειρώτες, πέφτουν στο κενό. Όχι ότι περιμέναμε επαναφορά και κοινωνική δικαιοσύνη με όσα ακούμε, αλλά δεν περιμέναμε τόσο σύντομα διάψευση των προσδοκιών μας.
Εξ αρχής είχαμε γράψει για τις συντάξεις που δινόντουσαν παρανόμως, όχι μόνο σε Αλβανούς χριστιανούς αλλά και σε μουσουλμάνους (ομογενείς!), κάποιοι μπορεί να ήταν και Τσάμηδες (ποιος ξέρει!). Αντί λοιπόν της κάθαρσης και της απόδοσης στους πραγματικούς δικαιούχους επελέγη η αφαίρεση της μίας εκ των δύο συντάξεων από τους Βορειοηπειρώτες. Ίσως οι αλλογενείς που λάμβαναν τη σύνταξη να την λαμβάνον ακόμα, καθώς οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούσαν δράση διεφθαρμένων υπαλλήλων οι οποίο με το αζημίωτο μοίραζαν την επιδοματική σύνταξη.
Για την ιστορία, οι χθεσινές 2.740 συντάξεις αφορούσαν ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, την Αίγυπτο αλλά και την Τουρκία, για τους οποίους αναμένεται και επιβολή κυρώσεων.