Οι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου της Χειμάρρας στον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής ~ Βορειοηπειρωτικά

Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

Οι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου της Χειμάρρας στον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής

Έλληνες μαθητές από Χιμάρα και Μαριούπολη στον Μεϊμαράκη!

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή, 27 μαθητές και μαθήτριες Ελληνικής γλώσσας και 5 καθηγητές από το Σύνδεσμο «Φίλοι της Μαριούπολης» (ομογένεια Ουκρανίας), στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιούν στη χώρα μας.
Πρόκειται για μαθητές που προέρχονται από σχολεία της Μαριούπολης της Ουκρανίας και το Εθνικό μειονοτικό σχολείο της Χιμάρας, στα οποία διδάσκονται την ελληνική γλώσσα, την ιστορία, τον ελληνικό πολιτισμό, καθώς και παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς. Το πρόγραμμα, που λειτουργεί ήδη 13 χρόνια, στηρίζεται από το «Σύνδεσμο των Φίλων της Μαριούπολης», ενώ την προσπάθεια ενισχύει οικονομικά, από το 2002, η Βουλή των Ελλήνων.
Ο κ. Μεϊμαράκης, υποδέχτηκε ενθέρμως τα παιδιά τονίζοντας πως οι συναντήσεις του μαζί τους, αποτελεί για εκείνον «την πιο ευχάριστη στιγμή, γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον μας».
Οι 13 μαθητές και μαθήτριες από τη Χιμάρα και οι 14 από τη Μαριούπολη, απήγγειλαν ποιήματα στον Πρόεδρο της Βουλής και έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.