ΥΠΕΞ: Σχέδιο ανασυγκρότησης της εικόνας της Ελλάδας - Εγκύκλιος στις διπλωματικές υπηρεσίες ~ Βορειοηπειρωτικά

Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012

ΥΠΕΞ: Σχέδιο ανασυγκρότησης της εικόνας της Ελλάδας - Εγκύκλιος στις διπλωματικές υπηρεσίες

Αβραμόπουλος: Νέο σχέδιο ανασυγκρότησης της εικόνας της ΕλλάδαςΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

«Η διεθνής εικόνα της χώρας έχει τραυματιστεί από την κρίση, η οποία γύρισε την Ελλάδα προς τα μέσα, όμως, τα διπλωματικά αποθέματα της χώρας δεν έχουν απολύτως αξιοποιηθεί και από τις 20 Αυγούστου θα ξεκινήσει ένα νέο σχέδιο ανασυγκρότησης, ώστε να αναδειχθεί η Ελλάδα της εξωστρέφειας, της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου.
Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι το υπουργείο Εξωτερικών, στην προ΄σπάθειά του να παρέμβει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, απέστειλε εγκύκλιο προς όλες τις ελληνικές διπλωματικές υπηρεσίες, με την οποία καλούνται να επανεργοποιηθούν, ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κρίσης, που εξ αντικειμένου προκαλούν την αποδυνάμωση της διεθνούς θέσης της χώρας.

Επίσης, ως προς την κατάσταση στη Συρία, και ιδιαίτερα για την ασφάλεια του Πατριαρχείου Αντιοχείας, που έθιξε ο ερωτών βουλευτής, ο Υπουργός αναγνώρισε ότι έχει επίγνωση της "πικρίας" του Πατριαρχείου, εξέφρασε όμως την πεποίθηση ότι «σε συνέργεια» με την Εκκλησία της Ελλάδας, τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν.

ΕΘΝΟΣ