Δεν πάνε καλά: Αλβανός "ειδικός" λέει ότι οι Άγ.Τεσσαράκοντα ήταν καθολικοί που τους σκότωσαν οι ορθόδοξοι των Αγ. Σαράντα!!! ~ Βορειοηπειρωτικά

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Δεν πάνε καλά: Αλβανός "ειδικός" λέει ότι οι Άγ.Τεσσαράκοντα ήταν καθολικοί που τους σκότωσαν οι ορθόδοξοι των Αγ. Σαράντα!!!

Τοιχογραφία στην κρύπτη του υπογείου
Στο μοναστήρι των Αγίων Σαράντα
Βίντεο του “Top-Channel”

Στο τηλεοπτικό ένθετο “Shqiperia ime”/Η Αλβανία μου, του αλβανικού σταθμού “Top-Channel” έγινε η παρουσίαση της πόλης των Αγίων Σαράντα με τον τίτλο «Σαράντα, τουρισμός και πολιτισμός».
Οι αλβανοί μας έχουν συνηθίσει στις ιστορικές ανακρίβειες, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για περιοχές της Ελληνικές Μειονότητας, κάποιες φορές όμως, είτε από σκοπιμότητα, είτε από επιπολαιότητα, οι ανακρίβειες τους «βγάζουν μάτι».

Στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, παρουσιάζεται εννιάλεπτο βίντεο, χορηγός του οποίου είναι η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας (όπως λέμε Εθνική) όπου για τους Αγίους Τεσσαράκοντα όπου έλαβε το όνομα η πόλη, ένας αλβανός «ειδικός», μπροστά στα ερείπια του μοναστηριού, εξηγεί ότι «αυτοί ήταν 40 ρωμαίοι στρατιώτες που ήρθαν σε αυτή την πόλη τον 6ο αιώνα που τότε λεγόταν Αγχιασμός, και επειδή ήταν καθολικοί, οι ορθόδοξοι κάτοικοι της πόλης τους έριξαν μέσα σε γούρνες γεμάτες από πάγο όπου πέθαναν μαρτυρικά…»
Για την ιστορία να πούμε ότι ο διαχορισμός σε καθολικούς και ορθοδόξους που είναι γνωστός σαν το «μεγάλο σχίσμα», έγινε τον 11ο αιώνα. Οι Άγιοι Τεσσαράκοντα μαρτύρησαν στη λίμνη της Σεβαστίας στην Μικρά Ασία (κοντά στην Άγκυρα), την εποχή που διώκονταν ο χριστιανισμός, το 320, ήταν πράγματι στρατιώτες του ρωμαικού στρατού από διάφορες περιοχές της αυτοκρατορίας..

Δείτε το βίντεο