Έκκληση Ομόνοιας για την απογραφή: Ακόμη καλύτερα όταν είμαστε και ενωμένοι και πολλοί! ~ Βορειοηπειρωτικά

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Έκκληση Ομόνοιας για την απογραφή: Ακόμη καλύτερα όταν είμαστε και ενωμένοι και πολλοί!

Η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ,

- συνεπής στους διαχρονικούς αγώνες
- με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνει,
- έχοντας εξαντλήσει όλα τα υπόλοιπα βήματα
ξεκινάει την διαδικασία Απογραφής των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Κατά την περίοδο από 15 Ιουλίου 2012 και έως τα Χριστούγεννα στελέχη της Οργάνωσης θα επιδιώξουν να έρθουν σε επαφή με όλα τα νοικοκυριά, με όλους τους κατοίκους των πόλεων και των χωριών μας προκειμένου να συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία.
Μην διστάσετε να συνεργαστείτε μαζί τους! 
Μπορεί και οφείλει ο καθένας να συμβάλει, όπου και εάν βρίσκεται. Ας μιλήσει και στο διπλανό του! Ας αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα: για όσους είναι μακριά στις ΗΠΑ ή σε σημεία της Ελλάδας που δεν θα τους επισκεφθεί απογραφέας ας αξιοποιήσουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα για να δηλώσουν την ταυτότητα τους!
Στο ιστορικό και σημαντικό αυτό εγχείρημα πρέπει όλοι να είμαστε παρόν: ξεπερνώντας διλλήματα, αφήνοντας παράμερα άλλα μικροπολιτικά συμφέροντα. Είναι κοινή υπόθεση, όχι απλώς για να απαντήσουμε στην προκλητική αδιαφορία που επιδεικνύεται απέναντι στο αίτημα μας εδώ και 20 χρόνια! Είναι πέραν τούτου και ουσιαστική συμβολή για το μέλλον, για να έχουμε ερείσματα στον αγώνα μας, να διασφαλίσουμε τη διαχρονική παρουσία του Ελληνισμού εδώ στα πάτρια εδάφη!
Δεν είμαστε μόνοι μας στην προσπάθεια αυτή. Βασικός μας σύμμαχος είναι το δίκαιο το οποίο εκφράζεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στα κείμενα της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αυτά τα κείμενα υιοθετούν πλήρως τις καταγγελίες της ΕΕΜ ότι υπάρχει συστηματική παραβίαση του δικαιώματος αυτοπροσδιοριμού και ελεύθερης επιλογής κατά την πρόσφατη Απογραφή που διενεργήθηκε στην Αλβανία. Κάποιοι επιχειρούν τη στατιστική μας γενοκτονία και θέλουν τον αναχρονιστικό εγκλωβισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε λογικές και πρακτικές «μειονοτικών ζωνών».
Η Απογραφή μας θα καταρρίψει αυτούς του σχεδιασμούς!        
Ο καθένας μας μπορεί να συμβάλει σ’ αυτή την προσπάθεια. Δεν είναι πολύς ο χρόνος που πρέπει να διαθέσει. Είναι πολλά αυτά που διακυβεύονται!
Το αποτέλεσμα της Απογραφής θα έχει τις διαστάσεις δημοψηφίσματος. Οι μετέχοντες θα δηλώσουμε περήφανα την εθνική μας καταγωγή, αλλά παράλληλα και την κάθετη απόρριψη από πλευράς μας της ζοφερής πραγματικότητας που επικρατεί στη νοοτροπία και την πρακτική της αλβανικής διοίκησης.
Στη διάσταση της Ευρωπαϊκής προοπτικής, για την οποία προετοιμάζεται η κοινωνία της Αλβανίας, εμείς και πάλι πρωτοστατούμε! Δεν το κάνουμε για να φοβίσουμε!
Βοηθούμε και υποστηρίζουμε την χειραφέτηση και την απελευθέρωση!
 Ας μην απουσιάσει κανείς απ’ το κάλεσμα αυτό! Πολλές φορές η ΟΜΟΝΟΙΑ απηύθυνε τέτοια αγωνιστικά καλέσματα και πάντοτε υπήρξε η αμοιβαία εμπιστοσύνη.
Η ισχύς εν τη ενώσει!
Ακόμη καλύτερα όταν είμαστε και ενωμένοι και πολλοί!  
 Άγιοι Σαράντα, στις 30 Ιουνίου 2012

Η φωνή της Ομόνοιας

1 σχόλια:

re karagiozidhes tetia politiqi nomimotita thelete , vrikate tropo na jinete arhigoi twn borioipiroton anti na allaksete thelete na tsuvaliasete tus vorioipirotes, den pithete re pulimenba tomaria oti eiste patrioties to monopu sas niazei ine i karekles