ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ! ~ Βορειοηπειρωτικά

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Θέμα: Έναρξη Διαδικασίας Καταγραφής Μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας: Ιούλιος – Χριστούγεννα 2012.
 
Ξεκίνησε σήμερα (Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012) η πιο ουσιαστική φάση της Διαδικασίας Καταγραφής των Μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, υπό την ευθύνη της Ειδικής Επιτροπής Καταγραφής και με βάση τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ. Συγκεκριμένα από σήμερα απογραφείς με την Εξουσιοδότηση της Γραμματείας προχωρούν στη συλλογή στοιχείων απαραίτητων για τη συμπλήρωση του σχετικού Ερωτηματολογίου Καταγραφής.
Από πλευράς των οργάνων και δομών της Οργάνωσης έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την θετική έκβαση της Διαδικασίας ενώ θα υπάρχει σχετική συνεχή παρακολούθηση της πορείας. Τις προηγούμενες μέρες οργανώθηκαν συναντήσεις στα Παραρτήματα της Οργάνωσης με σκοπό το συντονισμό και την οργάνωση της Διαδικασίας με σκοπό να τηρηθούν στο ακέραιο οι προϋποθέσεις της εμπιστευτικότητας και της εντελώς εθελοντικής και κατά βούληση συμμετοχής.
Στόχος της Διαδικασίας Καταγραφής των Μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας είναι η δημιουργία μιας φερέγγυας βάσης – δεδομένων για τα αριθμητικά μεγέθη αυτής της κοινότητας. Η συγκεκριμένη βάση δεδομένων δύναται να βελτιώνεται και  να ενημερώνεται διαρκώς. Ανάλογα στοιχεία λείπουν έως σήμερα. Είναι ωστόσο απαραίτητα για τη διαμόρφωση των θέσεων και του προγράμματος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε ότι αφορά την προσπάθειά της για τη βελτίωση του πλαισίου δικαιωμάτων που πρέπει να θεσμοθετηθούν για τα μέλη της ΕΕΜ.
Επειδή από πλευράς των θεσμών του Συμβουλίου της Ευρώπης θεωρούνται άκυρα τα αποτελέσματα της προσφάτως διενεργηθείσας Απογραφής Πληθυσμού στην Αλβανία, σε ότι αφορά τις εθνικές, γλωσσικές και πολιτιστικές μειονότητες και καλείται η πολιτεία να μην τα λάβει υπόψη στη διαμόρφωση πολιτικών σχετικά με  αυτές, η βάση δεδομένων που προσδοκούμε να δημιουργήσουμε δύναται να χρησιμοποιηθεί στις σχετικές συζητήσεις. Ουδέ μία όμως υπόνοια υπάρχει για την υποκατάσταση μηχανισμών όπως οι κρατικές διαδικασίες Απογραφής. Απεναντίας, παραμένει ακέραια η ανάγκη και η απαίτησή μας για την υλοποίησή της, όπως αναφέρουν και προσφάτως οι σχετικές με την Αλβανία εκθέσεις των Ευρωπαϊκών οργανισμών.
Γι’ άλλη μια φορά καλούμε τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας να εμπιστευθούν τη διαδικασία που σήμερα ξεκινούμε και επίσημα και σε όλο το χώρο όπου ιστορικά και σε σημαντικούς αριθμούς ζουν μέλη και συγκροτημένες κοινότητες της και να συμμετέχουν χωρίς δισταγμούς. Το Ερωτηματολόγιο έχει καταρτιστεί περιέχοντας τα εντελώς απαραίτητα στοιχεία και η επεξεργασία θα γίνει με την ευθύνη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, υπό συνθήκες πλήρους εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας.
Επίσης από σήμερα μπορείτε να καταγραφείτε και ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομόνοιας: http://www.deem-omonoia.com/katagrafi-ellinikis-meionotitas/

Άγιοι Σαράντα 23 Ιουλίου 2012

Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

1 σχόλια:

to arhio afto tha to hrisimoiisune i epitidhii tis omnias laika ta komatoskilla tis deksia kai aristera jia dikus tus stohus