Παρέμβαση επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τα παράνομα Αλβανικά ΚΤΕΛ ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Παρέμβαση επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τα παράνομα Αλβανικά ΚΤΕΛ

Μπαράζ εξελίξεων καταγράφονται μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις του «Π» για το χάος που επικρατεί στο Μεταξουργείο και τις περιοχές γύρω από την Ομόνοια με τις παράνομες αλβανικές εταιρείες που επιβιβάζουν και αποβιβάζουν χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά στη μέση του δρόμου, στην οδό Δηληγιάννη. Με έγγραφό του στις 19 Ιουλίου 2012, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, ζητεί από τις υπηρεσίες του να διερευνήσουν τις καταγγελίες σχετικά με το καθεστώς αδειοδότησης των εταιρειών αυτών. Περαιτέρω, μία ημέρα αργότερα, στις 20 Ιουλίου, ο γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Επιβατικών Μεταφορών, Α. Καλλιβωκάς, με άλλο έγγραφο προς τις συγκεκριμένες μεταφορικές εταιρείες
αναφέρει ότι στο διάστημα 10-16 Ιουλίου 2012 δεν τηρήθηκε στα πραγματοποιηθέντα δρομολόγια προς Αλβανία ο νόμος του 1:1, όσον αφορά στα ελληνικά και αλβανικά λεωφορεία. Βέβαια, βάσει του υφιστάμενου νομικού πλαισίου που ψηφίστηκε από τον πρώην υπουργό Μ. Βορίδη, η σχέση 1:1 ισχύει από την εφαρμογή του νόμου, εδώ και πέντε μήνες, και όχι για μία εβδομάδα!

Προς τι, λοιπόν, η πρεμούρα του υπηρεσιακού στελέχους μετά την αναφορά του Ρακιντζή; «Είναι απαράδεκτοι. Έχω στείλει ένα σωρό εξώδικα και μηνυτήριες αναφορές κατά του κ. Καλλιβωκά. Δεν αντιλαμβάνονται ούτε το μέγεθος του κινδύνου που προκαλούν στους επιβάτες με την ανοχή που δείχνουν απέναντι σε τέτοιου είδους εταιρείες, ούτε και το μέγεθος των προβλημάτων που δημιουργούν στους Έλληνες ιδιοκτήτες, οι οποίοι παλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και βλέπουν τους αλλοδαπούς να τους παίρνουν τις δουλειές με την ανοχή του κράτους» αναφέρει στο «Π» ο πρόεδρος των Διεθνών Επιβατικών Μεταφορών, Γιώργος Γεωργόπουλος. Τα συνεχή ρεπορτάζ της εφημερίδας έχουν απασχολήσει τόσο την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης όσο και το Μαξίμου. Την ώρα που ολοκληρωνόταν η έκδοση της εφημερίδας περιήλθαν στο «Π» νεότερες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες ελέγχου των καταγγελιών.

εφ. ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ