Αβραμόπουλος: Κορυφαία προτεραιότητά μας το Κυπριακό ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Αβραμόπουλος: Κορυφαία προτεραιότητά μας το Κυπριακό

Το Κυπριακό, ως κορυφαία προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής, έθεσε ο αρμόδιος έλληνας υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, όπου τον υποδέχθηκαν η Κύπρια ομόλογός του, Ερατώ Μαρκουλλή και ο πρέσβης της Ελλάδος, Βασίλης Παπαϊωάννου, ο κ. Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στο Κυπριακό, τόνισε πως «παραμένουμε προσηλωμένοι στον κοινό μας στόχο, που είναι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και του εποικισμού και η εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και σύμφωνα με τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το κοινοτικό κεκτημένο».
Επίσης, ανέφερε ότι οι επαφές του στη Λευκωσία θα του δώσουν τη δυνατότητα να ενημερωθεί πληρέστερα για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, το οποίο χαρακτήρισε «μείζον εθνικό ζήτημα». Συγχρόνως, είπε, θα ανταλλάξουμε απόψεις και θα συζητήσουμε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και όλα τα πολιτικά κόμματα, ως προς τον συντονισμό των ενεργειών μας το επόμενο διάστημα, για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.
Ο υπουργός Εξωτερικών είπε, ακόμη, ότι με τη σημερινή επίσκεψη του, η οποία είναι η πρώτη με τη νέα του ιδιότητα στο εξωτερικό, «κάνει ποδαρικό» στην κυπριακή προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., η οποία άρχισε σήμερα. «Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής, καθώς η επίσκεψη μου αυτή συμπίπτει χρονικά με την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία, για πρώτη φορά στην ιστορία της» πρόσθεσε.
Παράλληλα, εξέφρασε, τη βεβαιότητα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα φέρει σε πέρας, με απόλυτη επιτυχία, το έργο της προεδρίας, το οποίο είναι ιδιαίτερα δύσκολο την τρέχουσα περίοδο, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αλλά και λόγω της ρευστής κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.

από:  www.iefimerida.gr