Το Ελληνικό Προξενείο Αργυροκάστρου “κοντά” στους Βορειοηπειρώτες: Παρόν στην υπόθεση πλαστογραφίας Μπάρκα ~ Βορειοηπειρωτικά

Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

Το Ελληνικό Προξενείο Αργυροκάστρου “κοντά” στους Βορειοηπειρώτες: Παρόν στην υπόθεση πλαστογραφίας Μπάρκα


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες χθες στο Αργυρόκαστρο έγινε η συνεδρίαση της σειράς της δίκης εις βάρος του Π.Μπάρκα για την υπόθεση πλαστογραφίας επίσημων εγγράφων.
Την μήνυση έχει κάνει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου Γκ. Σάλια. Ο κ. Σάλια κατηγορεί το Μπάρκα πως έχει πλαστογραφήσει την υπογραφή και τη σφραγίδα του Πανεπιστημίου με σκοπό να πετύχει ένα πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ της τάξεως των  380 χιλιάδων Ευρώ.
Στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν παρόν  δια των εκπροσώπων του και το Ελληνικό Προξενείο Αργυροκάστρου. Το γεγονός αυτό προκάλεσε αίσθηση καθώς εκπρόσωποι του εκεί ελληνικού προξενείου μέχρι τώρα δε είχαν παρευρεθεί σε άλλες σημαντικές υποθέσεις όπως αυτές που αφορούν τις ιδιοκτησίες κλπ.
Να πούμε τέλος πως ο κ. Μπάρκας έχει κατηγορήσει παλιότερα τον προκάτοχο του σημερινού γενικού προξένου, κ. Ιωάννη Ριζόπουλο πως επεδίωξε να εκδικηθεί τον κ. Μπάρκα διαμέσου αλβανού παράγοντα, διοχετεύοντάς  του εμπιστευτική επιστολή που ο ίδιος έχει στείλει στο ΥΠΕΞ. Ο κ. Μπάρκας στην επιστολή αυτή εκτός των άλλων ζητούσε από το ΥΠΕΞ να μην χορηγήσει υποτροφία στο παιδί  ενός από τους ιθύνοντες του Πανεπιστημίου, κατηγορώντας επιπλέον τον κ. Ριζόπουλο για κατάχρηση στο θέμα χορήγησης υποτροφιών.

από: www.deropoli.com