Αλλαγές σε σημαντικές πρεσβείες στο εξωτερικό αποφάσισε το Ανώτατο Υπ. Συμβούλιο του ΥΠΕΞ ~ Βορειοηπειρωτικά

Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

Αλλαγές σε σημαντικές πρεσβείες στο εξωτερικό αποφάσισε το Ανώτατο Υπ. Συμβούλιο του ΥΠΕΞ

Σημαντικές αλλαγές
Αλλαγές σε σημαντικές πρεσβείες της χώρας στο εξωτερικό και σε διευθύνσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας αποφάσισε χθες το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΥΠΕΞ που συνεδρίασε έπειτα από πολλές αναβολές. Στην πρεσβεία της Ουάσιγκτον τοποθετήθηκε ο Χρ. Παναγόπουλος, μέχρι τώρα διευθυντής διπλωματικού γραφείου υπουργού, θέση που κατείχε από την περίοδο υπουργίας του Γ. Παπανδρέου το 2009. Στην Αγκυρα τοποθετήθηκε ο Θ. Δεμίρης, μέχρι τώρα μόνιμος αντιπρόσωπος στη ΔΕΕ.

Από την ΕΥΠ... στο Λονδίνο
Την πρεσβεία στο Λονδίνο αναλαμβάνει ο Κ. Μπίκας, ο οποίος για δυόμισι χρόνια έδωσε με επιτυχία «εξετάσεις» ως διοικητής της ΕΥΠ, στο Βατικανό τοποθετείται ο Γ. Παπαδόπουλος και στη Βαρσοβία η Τ. Αθανασίου ύστερα από μια δύσκολη θητεία στη Δαμασκό. Διευθυντής Εθιμοτυπίας αναλαμβάνει ο Π. Καλογερόπουλος και στ' διευθυντής προσωπικού ο Μ. Διάμεσης.

Εκλεισε η πρεσβεία στη Δαμασκό
Εκλεισε χθες η ελληνική πρεσβεία στη Δαμασκό και το προσωπικό επέστρεψε στην Ελλάδα λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης. Οι Ελληνες που έχουν παραμείνει στη χώρα μπορούν να απευθύνονται στα επίτιμα προξενεία στο Χαλέπι, στη Λατάκεια και στην Ταρτούς, καθώς και στις πέντε ευρωπαϊκές πρεσβείες που συνεχίζουν να λειτουργούν. Πάντως, το ΥΠΕΞ επανέλαβε χθες την έκκλησή του να αποφεύγουν οι Ελληνες πολίτες να επισκέπτονται τη Συρία.

ΕΘΝΟΣ