Κομμένα τα "νυχτοπερπατήματα" στους Αγίους Σαράντα ~ Βορειοηπειρωτικά

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

Κομμένα τα "νυχτοπερπατήματα" στους Αγίους Σαράντα

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες των νυκτερινών καλοκαιρινών μαγαζιών στους Αγίους Σαράντα, μετά την απόφαση των αλβανικών αρχών να εφαρμόσουν το νόμο, σύμφωνα με τον οποίο, η κοινή ησυχία αρχίζει στις 11 το βράδυ. Ο νόμος ίσχυε από πριν αλλά ποτέ δεν εφαρμόζονταν κάνοντας μάλιστα τη ζωή των κατοίκων δύσκολη καθώς τα πολλά καλοκαιρινά μπαράκια στις παραλίες των Αγίων Σαράντα, συναγωνίζονταν εκτός των άλλων και στα ντεσιμπέλ, μέχρι τις πρωινές ώρες.

Οι πολλές αντιδράσεις των κατοίκων έφτασαν μέχρι τον πρωθυπουργό της χώρας. Ο Μπερίσα, με τον αυθορμητισμό που τον διακρίνει, κάλεσε όλους τους διοικητές της αστυνομίας και τους διαμήνυσε πως «με τον πρώτο κάτοικο που θα διαμαρτύρεται για έντονη μουσική, το επόμενο λεπτό θα απολύεται ο διοικητής της περιοχής». Μετά από διαπραγματεύσεις οι καταστηματάρχες, κατάφεραν να παρατείνουν το ωράριο μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, αφού τους διαβεβαίωσαν πρώτα και οι ίδιοι ότι θα σεβαστούν το ωράριο. Σε κάθε περίπτωση, οι διοικητές δε το ρισκάρουν να διακινδυνεύσουν τη θέση τους και στέλνουν κάθε βράδυ από 5-6 αστυνομικούς σε κάθε μαγαζί.
Για τους 5-6 ιδιοκτήτες των νυχτερινών μαγαζιών στους Αγίους Σαράντα (από τους οποίους οι 3 είναι έλληνες), το μέτρο αυτό είναι καταστροφικό γιατί η λειτουργία τους άρχιζε ουσιαστικά μετά τις 12. Τα μαγαζιά αυτά αποτελούσαν πόλο έλξης για τη νεολαία. Στα μαγαζιά αυτά πέρασαν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα από την Ελλάδα και την Αλβανία, με αποκορύφωμα τη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Σε ένα από αυτά τα μαγαζιά την ερχόμενη Τετάρτη θα εμφανιστούν οι “MASTER TEMPO” αλλά δεν έγινε ακόμα γνωστό αν η συναυλία θα γίνει νωρίτερα ή αν θα δοθεί ειδική άδεια.