Κι εγένετο και πάλι Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης... ~ Βορειοηπειρωτικά

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Κι εγένετο και πάλι Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης...

Άλλαξαν οι πινακίδες στο κτίριο που στεγάζει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη. Στην πύλη και στην πρόσοψη του κτιρίου, συνεργείο κατέβασε τις πινακίδες που έγραφαν «Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης» και στη θέση τους τοποθετήθηκαν άλλες που... γράφουν «Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης». Η αλλαγή αυτή έγινε μετά την επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009 ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε προχωρήσει στη μετατροπή του υπουργείου σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας- Θράκης, ενώ η ΝΔ είχε αντιδράσει και ο κ. Σαμαράς είχε δεσμευτεί ότι ως πρωθυπουργός θα επανασυστήσει το υπουργείο.
«Η καθαίρεση της παλιάς πινακίδας και η ανάρτηση της νέας στέλνει ισχυρά μηνύματα», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου. Όπως είπε τα μηνύματα αυτά είναι τα εξής: πρώτον, ότι η Μακεδονία ήταν και είναι ελληνική. Δεύτερον, ότι στη Β. Ελλάδα υπάρχει ένα «εργαλείο» για την ανάπτυξη στην περιοχή. Τρίτον, ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς τηρεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις.
 
Ο κ. Καράογλου τόνισε ότι ο ίδιος έκανε τις προτάσεις του προς τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, σχετικά με τις αρμοδιότητες του υπουργείου, οι οποίες όπως τόνισε, χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό. Σε αυτές περιλαμβάνονται η επιχειρησιακή μονάδα ανάπτυξης, ο συντονισμός του ΕΣΠΑ και του Intereg και η εποπτεία και ο έλεγχος κρατικών φορέων στη Β. Ελλάδα. Οι αρμοδιότητες του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό και κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Σε ό,τι αφορά στον προϋπολογισμό του υπουργείου δεν έγινε ακόμα καμιά συζήτηση. Η αλλαγή στις πινακίδες δεν στοίχισε οικονομικά διότι χρησιμοποιήθηκαν γράμματα από προηγούμενες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ