Αποκάλυψη: Νέα στοιχεία που «καίνε» από τη δικαστική διαμάχη του Κώσταρι ~ Βορειοηπειρωτικά

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Αποκάλυψη: Νέα στοιχεία που «καίνε» από τη δικαστική διαμάχη του Κώσταρι

Απίστευτες αποκαλύψεις της σελίδας  Βορειοηπειρώτης
 
Οι καταπατητές των περιουσιών μας επιβάλουν προέδρους;
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΩΣΤΑΡΙΤΙΣΣΑΣ
Το χωριό Κώσταρι της Επαρχίας Μεσοποτάμου είναι γνωστό από το περίφημο μοναστήρι της Παναγιάς, που είναι χτισμένο σε μία σπηλιά, λίγο πιο πάνω από το χωριό. Αυτό το βουνό που έχει στον κόρφο του για πολλούς αιώνες το φημισμένο προσκύνημα της Βορείου Ηπείρου, αλλά και δύο άλλα προσκυνήματα του Αγίου Βασιλείου και του Προφήτη Ηλία, πριν από λίγα χρόνια, αλλοεθνείς από το Δέλβινο το έκαναν «δικό τους»!
Μία «ασήμαντη» δίκη για την προεδρεία του χωριού, αποκάλυψε νέα στοιχεία για τον τρόπο που οι αλλοεθνείς αρπάζουν τις περιουσίες μας αλλά και την εγκληματική αμέλεια ή άλλων κινήτρων δικών μας ανθρώπων.

Σε προηγούμενο άρθρο (εδώ) είχαμε γράψει πως οι δύο «ιδιοκτήτες» των 1.560 στρεμμάτων λιβαδιού, έφτασαν σε σημείο να επιλέγουν και να επιβάλουν πρόεδρο της κοινότητας, ώστε να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, από τυχόν αντιδράσεις των πραγματικών ιδιοκτητών και γιατί σε κάθε περίπτωση δεν τους συμφέρει να ανοίξει το θέμα. Ομολογούμε πως τότε, το είχαμε γράψει διστακτικά, γιατί οι πληροφορίες προέρχονταν από τη μία πλευρά των διεκδικητών της προεδρίας του χωριού, οι οποίοι έχασαν (χωρίς να το παραδέχονται οι ίδιοι). Όμως η δικαστική διαμάχη που ακολούθησε, όχι μόνο επιβεβαίωσε αυτούς τους ισχυρισμούς άλλα έβγαλε στη φόρα νέα αποκαλυπτικά στοιχεία.

Η εξόφθαλμη πλαστογραφία των καταπατητών και ο τρόπος που έκαναν δικό τους την τεράστια λιβαδική έκταση  
Η πρώτη δικαστική απόφαση που αναγνωρίζει τους δύο δελβινιώτες (ο ένας με τσάμικη καταγωγή και ο άλλος από το Τεπελένι) ως πρώην ιδιοκτήτες, «βγήκε» το 1996. Η γνησιότητα της δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί γιατί με τα γεγονότα του 1997, κάηκε όλο το αρχείων των δικαστηρίων των Αγίων Σαράντα. Άλλωστε είναι γνωστό το φαινόμενο της δημιουργίας δικαστικών αποφάσεων πριν το 97’
Μέχρι την ιδιωτικοποίηση, απαιτείται μία μεγάλη διαδικασία από πολλές δημόσιες υπηρεσίες και οι δύο νέοι «αγάδες» (που μπορεί να κρύβουν και άλλους) δεν δυσκολεύτηκαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, γράφοντας ολόκληρο το βουνό στο υποθηκοφυλακείο στο όνομα τους, χρησιμοποιώντας δύο άλλες δικαστικές αποφάσεις του 2002 και του 2003. Όλα αυτά επί της προεδρίας στην Έπαρχία Μεσοποτάμου του κ. Μιχάλη Μποζώρη,.
Πριν από τις τοπικές εκλογές του 2011, το «Λαϊκό Βήμα» δημοσίευσε τη δικαστική απόφαση του 1996, στην οποία εμφανίζονταν ως μάρτυρας υπεράσπισης στο δικαστήριο κάτοικος του Κώσταρι. Θα πει κάποιος, γιατί προεκλογικά; Γιατί ο γιος του υποτιθέμενου μάρτυρα, Ηλίας Θάνος, ήταν πολέμιος του υποψηφίου της Ομόνοιας κ. Θ. Καίση και η εφημερίδα «Λαικό Βήμα» χρησιμοποίησε κάθε μέσο για να στηρίξει συγκεκριμένους υποψηφίους. Ο κ. Θάνος κινήθηκε δικαστικά κατά της εφημερίδας, γιατί ήταν βέβαιος πως ο πατέρας του δεν είχε υπογράψει κάτι τέτοιο και στον αγώνα για να υπερασπιστεί την τιμή της οικογένειας του, έψαξε και ανακάλυψε το όργιο των πλαστογραφιών που έγιναν τα τελευταία χρόνια αλλά και την εγκληματική ευθύνη που έχουν κάποιοι «δικοί» μας άνθρωποι που αντί να κάνουν αγώνα για την προστασία της περιουσία μας, επιδίδονται στον αδελφοκτόνο πόλεμο. Για την ιστορία να πούμε πως μετά τις εκλογές του 11’ η εφημερίδα ζήτησε συγγνώμη στον κ. Θάνο και χρεώνουν την εύθηνη του δημοσιεύματος στον δημοσιογράφο και σημερινό πρόεδρο του Επαρχιακού Συμβουλίου Μεσοποτάμου κ. Παναγιώτη Μπόλη ενώ εκείνος με τη σειρά του στον κ. Βασίλη Ιατρού και σε άλλους «ανώτερους».
 
Νέες αποκαλύψεις
Οι επεισοδιακές  εκλογές του2011 για τον πρόεδρο του Κώσταρι
Το χωριό Κώσταρι
Όπως σε όλα τα ελληνικά χωριά, η μάχη για τη δημογεροντία, για αυτή την τετραετία ήταν πολύ σκληρή. Στου Κώσταρι, η πρώτη ομάδα κατηγορούσε τη δεύτερη, ως συνεργάτες των καταπατητών. Από τους έξι υποψηφίους συνολικά θα εκλέγονταν τρεις, οι οποίοι θα έβγαζαν και τον πρόεδρο. Πρώτος στις εκλογές, με αρκετά μεγάλη διαφορά, ήρθε ο κ. Μινέλας Τσέκος από την πρώτη ομάδα (65 σταυρούς) ενώ ο δεύτερος, ο τρίτος, ο τέταρτος και πέμπτος είχαν οριακή διαφορά (47-45-44-43). Ο δεύτερος και ο τρίτος ανήκαν στην δεύτερη ομάδα με αποτέλεσμα να βγάλουν πρόεδρο τον κ. Σταύρο Ζιούλη που ήρθε δεύτερος σε σταυρούς. Κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας όμως, διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον ένας από αυτούς που είχαν ψηφίσει, δεν ήταν στους εγγεγραμμένους κατοίκους του χωριού με αποτέλεσμα να δημιουργεί κάποια ένταση. Οι απεσταλμένοι της Επαρχίας θεώρησαν πως έπρεπε να συνεχίσει η εκλογική διαδικασία και εφόσον θα υπήρχαν διαφορές με μία ψήφο, θα γίνονταν νέες εκλογές. Ενώ βάση των αποτελεσμάτων, όλοι περίμεναν να επαναληφτεί η διαδικασία, το Συμβούλιο της Επαρχίας, επικύρωσε την εκλογή του κ. Ζιούλη. Όταν η πρώτη ομάδα παρουσίασε στην Περιφέρεια το πρακτικό των απεσταλμένων, σύμφωνα με το οποίο έπρεπε να γίνουν ξανά οι εκλογές, η Περιφέρεια δεν επικύρωσε την απόφαση του Συμβουλίου της Επαρχίας Μεσοποτάμου και ζήτησε να επανεξετάσουν την απόφαση. Η Επαρχία όμως επέμενε, στέλνοντας για δεύτερη φορά την ίδια απόφαση. Η Περιφέρεια ήταν υποχρεωμένη βάση του νόμου να δεχτεί τη δεύτερη απόφαση και ο μόνος τρόπος πλέον για να γίνουν ξανά εκλογές στου Κώσταρι ήταν τα δικαστήρια.
Η μάχη του δικαστηρίου και η εμφάνιση των καταπατητών
Η «ηττημένη» ομάδα προσέφυγε στα δικαστήρια και με αντίδικο το Επαρχειακό Συμβούλιο Μασοποτάμου κέρδισε το πρώτο δικαστήριο στους Αγίους Σαράντα. Σε αυτό το σημείο, εμφανίζονται οι δύο δελβινιώτες για να καθαρίσουν την υπόθεση. Αρχικά επισκέφτηκαν το δικηγόρο του νυν προέδρου Σταύρου Ζιούλη και με τον αέρα των γνωστών ονομάτων της πιάτσας, του είπαν: «κοίτα να καθαρίσεις την υπόθεση και από εμάς ότι θέλεις …». Ο δικηγόρος Σ. Κ. που είναι ελληνικής καταγωγής ρώτησε τον πελάτη του απορημένος, «τι δουλειά έχουν αυτοί που σας πήραν τα λιβάδια, στην υπόθεση σας;». Την επομένη, οι δύο δελβινιώτες κινήθηκαν απειλητικά εναντίων του δικηγόρου Σ. Κ. και διόρισαν οι ίδιοι νέο δικηγόρο για να υπερασπιστούν τον «πρόεδρο» του Κωσταριού…
Πλέον η υπόθεση βρίσκεται στο εφετείο και για ένα απλό αίτημα που θέλει να επαναληφτούν οι εκλογές σε ένα χωριό, μετά από έξι συνεδριάσεις δεν βγήκε απόφαση!!! Εμπλοκή στην καθυστέρηση, φέρεται να έχει υψηλό στέλεχος της πολιτικής και της δικαιοσύνης στην Αλβανία που συνδέεται με τους δύο δελβινιώτες (ήταν νομικός εκπρόσωπος τους παλιά), ο οποίος κατέβηκε από τα Τίρανα για να επηρεάσει όπως λένε το δικαστήριο.
Η πιάτσα βουίζει για την εμπλοκή, την ευθύνη και τα συμφέροντα γνωστών προσώπων σε αυτή την υπόθεση, όμως δεν μπορούμε να τα επιβεβαιώσουμε για να τα δημοσιεύσουμε.
Τα επιβεβαιωμένα είναι ήδη αρκετά και τα συμπεράσματα δικά σας…
Ας μην βιαστούν κάποιοι να πουν ότι «μόνοι μας τα δώσαμε» ή «εμείς φταίμε». Το οργανωμένο κύκλωμα που θέλει να απογυμνώσει περιουσιακά την Ελληνική Μειονότητα, χρησιμοποιεί και κάποια δικά μας ανθρωπάκια που τους βάζει «εκπροσώπους μας», στο χωριό, στην επαρχία ή και αλλού, εκμεταλλευόμενοι πολλές φορές την άγνοια μας.