"Εγώ έδιωξα τους Τσάμηδες και το αλβανικό συνεργείο από το Μαργαρίτι"! ~ Βορειοηπειρωτικά

Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

"Εγώ έδιωξα τους Τσάμηδες και το αλβανικό συνεργείο από το Μαργαρίτι"!


Ο κ. Μπόλωσης, πρώτος από αριστερά
Τι λέει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, που οι Αλβανοί τη θεωρούν κέντρο της "Τσαμουριάς"!

Ο Κων/νος Μπόλωσης, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαργαριτίου του δήμου Ηγουμενίτσας, είναι ένας πολύ δραστήριος και δυναμικός άνθρωπος. Δε δίστασε, όταν αλβανικό τηλεοπτικό συνεργείο, μαζί του και Τσάμηδες, πήγε στο Μαργαρίτι να κάνει γυρίσματα, να βγει μπροστά και να τους διώξει. Τον συναντήσαμε τυχαία σε μια εκδήλωση και τον ρωτήσαμε σχετικά. Μας είπε: "Δεν μπορούσα να τους αφήσω να προκαλούν μέσα στον ίδιο τον τόπο μου. Δεν το χωρούσε η συνείδησή μου. Τους ξεκαθάρισα ότι εδώ είναι Ελλάδα,
εδώ είναι Θεσπρωτία και όχι Τσαμουριά. Τους εξήγησα ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παραποιούν την ιστορία και να δημιουργούν προβλήματα. Τους ανέφερα ότι είναι ανεπιθύμητοι, αφού ήρθαν με κακές προθέσεις και σκοπό να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, και τους είπα να φύγουν". Στο μεταξύ οι Τσάμηδες εξακολουθούν την προκλητική συμπεριφορά τους. 

από: Κάτοψη

1 σχόλια:

Στο Μαργαρίτι δεν υπάρχουν φαντάσματα του 1944, την κοπάνησαν και κρύφτηκαν τότε στην αγκαλιά του Εμβερ Χότζα για να μην πληρώσουν για τα εγκλήματα που διέπραξαν κατά των συγχωριανών τους. Για αυτό λοιπόν είναι ανεπιθύμητοι στο Μαργαρίτ. (Μαργαριτιωτης).