Βιντεοσκοπούσαν τις καλλιέργειες κάνναβης - Οι Ειδικές Δυνάμεις δέχονται πυροβολισμούς από το Λαζαράτ ~ Βορειοηπειρωτικά

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Βιντεοσκοπούσαν τις καλλιέργειες κάνναβης - Οι Ειδικές Δυνάμεις δέχονται πυροβολισμούς από το Λαζαράτ

από παλαιότερη επιχείρηση
Ομάδα τεσσάρων αξιωματικών των Αλβανικών ειδικών δυνάμεων (RENEA)) δεχθήκαν πυροβολισμούς από κατοίκους-φρουρούς του χωριού Λαζαράτ.

Οι βολές των όπλων, προήλθαν από τους θάμνους στα γύρω βουνά του "προβληματικού" χωριού. Οι ειδικές δυνάμεις είχαν ως αποστολή την παρακολούθηση και καταγραφή των καλλιεργημένων εκτάσεων κάνναβης. Μετά την επίθεση αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν.
Ακόμη δεν έχει δοθεί εντολή για εισβολή των δυνάμεων στο χωριό, κυρίως για το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι κάτοικοι είναι οπλισμένοι.

Εικάζεται ότι οι ένοπλη "φρουροί" του χωριού, παρακολουθούν κάθε κίνηση των οχημάτων και των προσώπων που εισέρχονται στο χωριό τους, και όταν ανιχνεύουν δυνάμεις της αστυνομίας, δεν λείπουν οι πυροβολισμοί. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι καλλιεργητές του Λαζαράτ πυροβολούν εναντίων της RENEA ακόμη και εναντίων ελικοπτέρων που παρακολουθούσαν τις καλλιέργειες εξ αέρος. Παρότι το χωριό είναι "περικυκλωμένο" εδώ και μέρες ακόμη δεν έχει βρεθεί ο τρόπος μιας αναίμακτης εισόδου που δεν θα οδηγήσει σε "μακελειό".


1 σχόλια:

Συνταξιούχος δάσκαλος από το Λιαζαράτ μάς ομολογεί "Παιγνίδια του κράτους είναι οι δήθεν εισβολές, όλοι τα οικονομούν από τους καλλιεργητές..."