Στα ...αλβανικά, Πάγκαλος και Σκοπιανή αντιπρόεδρος; ~ Βορειοηπειρωτικά

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Στα ...αλβανικά, Πάγκαλος και Σκοπιανή αντιπρόεδρος;


Το ακούσαμε και αυτό. Κατά την επικείμενη επίσκεψή της στην Αθήνα, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων, Τεούτα Αρίφι, που είναι αλβανικής καταγωγής, θα συνομιλήσει με τον ομόλογο της Θεόδωρο Πάγκαλο, στα … αλβανικά.

Σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα Lajm των Σκοπίων : «τα αλβανικά είναι η μητρική γλώσσα του κ.Πάγκαλου και της κυρίας Αρίφι, οι δύο αξιωματούχοι θα μπορέσουν άνετα να συνομιλήσουν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν» τον Δεκέμβριο στην Αθήνα.

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός, πως με δηλώσεις της στην Lajm η Σκοπιανή αξιωματούχος, υποστηρίζει το «προβοκατόρικο» δημοσίευμα υποστηρίζοντας πως : «Θα μιλήσουμε σε όποια γλώσσα συμφωνήσουμε. Τη  γλώσσα της καλής θέλησης. Αν αυτή είναι τα Αλβανικά, τότε σε αυτή!».

Αλβανικά ΜΜΕ στην Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια, επιχειρούν συστηματικά να παρουσιάσουν προκλητικά τους Αρβανίτες της Ελλάδας ως μέρος της αλβανικής … διασποράς, χαρακτηρίζοντας ως «Αλβανούς» μεταξύ άλλων και ήρωες της επανάστασης του 1821 όπως ο Μάρκος Μπότσαρης και η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από το Πολιτικό Γραφείο του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης κ.Θεόδωρου Πάγκαλου.

από: protothema.gr

2 σχόλια:

γιατι οι αρβανιτες ειναι ελληνες??χαχα γελαει ο κοσμος ρε ποιοι αρβανιτες ελληνες αφου μιλανε αλβανικα και ελληνικα ΑΛΛΑ στην ιταλια οι αρβανιτες μιλανε αλβανικα και ιταλικα..οποτε οπως βλεπουμε οι αρβανιτες μιλανε πρωτα τα αλβανικα και μετα την γλωσσα που ζουνε...δευτερον ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ??μηνπως απο αλβανιτης--αλβανος??ρε τι αλλο θα ακουσουμε οι αρβανιτες ελληνες!!χαχαχαχα

Να μιλήσει στ΄ Αλβανικά ο Πάγκακος, στη γλώσσα του αλλά επίσημη γλάσσα στην Ελλάδα είναι τα ελληνικά. Αλήθεια τι δουλειά έχει αυτός με τις υποθέσεις του ελληνικού κράτους?
Γιατί δεν τον στέλνουν στην Αλβανία που είναι και το φυσικό του περιβάλον? Να γίνει εκεί και υπουργός και αντιπρόεδρος κυβέρνησης και ό, τι άλλο αν μπορεί.