Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: «ΕΝΑΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΟ I-POD ΜΟΥ!» - Απελαύνεται ο 27χρονος ~ Βορειοηπειρωτικά

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: «ΕΝΑΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΟ I-POD ΜΟΥ!» - Απελαύνεται ο 27χρονος


Τις διαδικασίες απέλασης από τη χώρα ενός 27χρονου υπηκόου Αλβανίας, νομίμως διαμένοντος επί σειράν ετών στην Ελλάδα και νομίμως απασχολούμενου ως μάγειρα σε γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα της Λαχανιάς, χωρίς ποινικό παρελθόν και μητρώο, κίνησε η Α' Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου μετά από δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για την κλοπή ενός i-pod από το δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γ. Πεταλωτής, την 14η Αυγούστου 2011!.

Σε βάρος του αλλοδαπού έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και με απόφαση του Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Αντ. Κασσάπη παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο την 2α Σεπτεμβρίου 2011 και παραιτήθηκε από την κλήτευση.

Ο χώρος εργασίας του 27χρονου είναι κοντά στα δωμάτια του ξενοδοχείου στο οποίο απασχολείται τα τελευταία δύο έτη. Ο αλλοδαπός, σύμφωνα με τους οικείους του, έχει πολλές καταθέσεις, ενώ ο μισθός του αγγίζει τα 1.700 ευρώ. Χρησιμοποιεί δε ένα κινητό τύπου i- phone 4, σημαντικής αξίας, ενώ το αντικείμενο της κλοπής ιδιοκτησίας του Υφυπουργού είναι χαμηλότερης αξίας και κάνει ανάλογες εργασίες με το κινητό του κατηγορούμενου.

Ο αλλοδαπός έχει στην ιδιοκτησία του αμάξι και μηχανάκι, είναι απόφοιτος ιδιωτικής σχολής chef στην Αθήνα και εργάζεται στο ξενοδοχείο με τον αδελφό του.

Οι γονείς του ζουν στη Χίο και τους αγόρασαν σπίτι στην Αθήνα το έτος 1992. Οι οικείοι του επισημαίνουν ότι ο 27χρονος δεν είχε ανάγκη να κλέψει και ούτε έχει κατηγορηθεί για τέτοιο ή άλλο αδίκημα στο παρελθόν.

Εν πάση περιπτώσει η κλοπή διεπράχθη το βράδυ της 14ης Αυγούστου 2011, στο δωμάτιο του κ Πεταλωτή την ώρα που ο ίδιος κοιμόταν.

Αρμοδίως φέρεται να κλήθηκαν 4 υπάλληλοι που είχαν βάρδια μεταξύ των οποίων και ο αδελφός του φερόμενου ως δράστη της κλοπής. Ο Υφυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έκανε «αναγνώριση» του δράστη από φωτογραφίες του προσωπικού που του επιδείχτηκαν. Φέρεται σύμφωνα με τις πληροφορίες, συγκεκριμένα να είχε ξυπνήσει και να είχε δει τον δράστη να ψαχουλεύει τα πράγματά του.

Ο 27χρονος, που πάσχει από διαβήτη, έχει κόκκινα μάτια και φαίνεται πολύ ταλαιπωρημένος, φέρεται να αναγνωρίστηκε από τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης μετά βεβαιότητα ως ο δράστης της σε βάρος του κλοπής του i-pod.

H σύντροφος του κατηγορούμενου καταθέτει στον αντίποδα ότι την ώρα της κλοπής ήταν μαζί του.
Την επόμενη της κλοπής η διοίκηση του ξενοδοχείου φέρεται να αποκατέστησε τον κ. Πεταλωτή προσφέροντάς του ένα νέο i-pod.

Oικείοι του κατηγορούμενου υποστηρίζουν ότι στο ίδιο δωμάτιο είχε ξαναγίνει κλοπή πριν από ένα μήνα περίπου.

Ο κατηγορούμενος διατείνεται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βρουν αποτυπώματά του στο δωμάτιο του κ. Πεταλωτή ενώ υπέρ της αθωότητάς του προτίθενται να καταθέσουν μέλη του προσωπικού του ξενοδοχείου.

Με την απόφαση απέλασής του, που εκδόθηκε πριν δικαστεί, όπως επιτρέπει ο σχετικός νόμος, διετάχθη και η εγγραφή του στον Εθνικό Κατάλογο των Ανεπιθύμητων μέχρι την 14η Αυγούστου 2018.

από: dimokratiki.gr

4 σχόλια:

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Την έτσουξε την ****** τον Πεταλωτή; Άλλοι σκοτώνουν, βιάζουν, πουλούν όπλα, ναρκωτικά, ληστεύουν τράπεζες και δεν απελαύνωνται. Μα καλά που πήγαν όλες οι ανθρωπιστικές ευαισθησίες του σοσιαλιστή υπουργού;

(Επεξεργάστηκε από διαχειριστή του ιστολογίου.)

Μακαρι να εβαζαν σε καταλογο ανεπιθυμητων και καποιους αλβανοπρακτορες που ζουν και δρουν στην Ελλαδα υπονομευοντας την.

Του Πεταλωτή με συγχωρείτε αλλά κι εγώ θα το κλεβα. Και έλεος αλλά αν ο εργαζόμενος δεν είχε ποτε λερωμενο το ποιν. μητρώο δε σημαίνει ότι σώνει κ καλά το έκλεψε αυτός επειδή είναι Αλβανός. Ας ψάξουν κ καναν έλληνα εργαζόμενο του ξενοδοχείου.